top of page
RGB__COTTAGES_OrangeOnBlack1920x1080.png

Winter-activiteiten

IJsvissen
Ijs vissen
images (12).jpg
images (13).jpg
images (11).jpg
Heb je ooit het gevoel ervaren op een groot bevroren meer te staan met een fantastisch winterlandschap om je heen? Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar ijsvissen, één van de favoriete activiteiten van de mensen in het noorden van Scandinavië, gaat niet persé over het vangen van een vis! Het gaat om de Scandinavische belevenis en ervaring die je nooit meer vergeet.
Neem een boor, een krukje en een vishengel mee naar een van de vele bevroren meren. Boor een gat in het ijs, ga zitten op een lekker rendiervel of stoeltje, werp je hengel uit en geniet van de serene rust om je heen. De schoonheid van ijsvissen schuilt in zijn eenvoud. Een sessie ijsvissen zou bijna als een soort meditatie kunnen worden beschouwd. Terwijl je geduldig wacht tot er iets gebeurt, geniet je van de oneindigheid en stilte.
Mocht je iets gevangen hebben, dan kun je de vis ook zelf proeven rondom onze fire pit waarop de gevangen vis gebarbecued wordt. Je eigen gevangen vis heeft nog nooit zo lekker gesmaakt!

De meest populaire vissoorten die je kunt vangen zijn: baars, snoek, (regenboog)forel, trek-/vlagzalm, snoek en kwabaal.


Wij kunnen visvergunningen voor je regelen of je krijgt van ons de locatie om dit zelf te bespreken.
Sneeuwscooter safari
Sneeuwscooter safari
images (14).jpg
images (16).jpg
images (15).jpg
Heb je ooit het gevoel ervaren op een groot bevroren meer te staan met een fantastisch winterlandschap om je heen? Het klink misschien een beetje vreemd, maar sneeuwscooteren is één van de noodzakelijke vervoersmiddelen van de mensen in het noorden van Scandinavië. Een belevenis en ervaring die je nooit meer vergeet.
Noord-Värmland is bij uitstek een mooie omgeving om te sneeuwscooteren. Ideaal voor jezelf / groep / gezin. Het sneeuwscooteren gebeurt altijd onder begeleiding van een ervaren instructeur/gids.euwscooteren gaat altijd onder begeleiding van een ervaren gids.
Sledehonden safari
Sledehonden safari
images (17).jpg
images (19).jpg
images (18).jpg
Heb je ooit het gevoel ervaren op een groot bevroren meer te staan met een fantastisch winterlandschap om je heen? Dan wordt een sledehonden safari jouw nieuwe experience, de sledehonden waren en zijn zeker in Lapland nog steeds een noodzakelijk vervoersmiddel van de mensen in het noorden van Scandinavië. Een belevenis en ervaring die je nooit meer vergeet.

Noord-Värmland is bij uitstek een mooie omgeving om een sledehonden safari te maken. Ideaal voor jezelf / groep / gezin. De sledehonden safari is altijd onder professionele begeleiding.e sledehonden safari gaat altijd onder begeleiding van een ervaren gids.
Langlauf safari
Skiën en langlaufen
Skien
images (23).jpg
images (24).jpg
images (25).jpg
De winter bij Spistorp nodigt je uit om te gaan skiën of langlaufen in de natuur. Er zijn geprepareerde pistes in de nabijgelegen skigebieden. 
Op Spistorp zelf is meer dan voldoende ruimte voor zowel kinderen als volwassenen om te spelen in de sneeuw en waar je ook kunt genieten van de winterzon of het winterweer.
Voor alpine-skiën kun je kiezen uit 3 alpine-gebieden. Branäs op een afstand van 30km en naar Trysil of Sälen is het 65 km rijden over goede winterwegen. Ook zijn hier geprepareerde pistes.
Langlaufen is mogelijk in Branäs en Långberget (beiden een half uurtje rijden). Ideaal voor jezelf / groep / gezin. 
4x4 sneeuw experience
4x4 sneeuw experience
images (26).jpg
20210421_121008_resized.jpg
images (27).jpg
Heb je ooit het gevoel ervaren op een groot bevroren meer te staan met je eigen 4x4 in een fantastisch winterlandschap om je heen? Dan wordt de 4x4 sneeuw experience jouw nieuwe experience; het 4x4 rijden is zeer populair in Scandinavië en geeft je veel plezier en een geweldige ervaring. Ideaal voor jezelf / groep of gezin. Deze 4x4 sneeuw experience is mogelijk vanaf oktober t/m april, afhankelijk van de weersomstandigheden.
 
De 4x4 sneeuw experience is altijd onder begeleiding van een ervaren gids. 
Wil je meerdere dagen een 4x4 sneeuw experience? Dan kunnen wij je een mooi arrangement aanbieden (zie kopje Arrangementen).
Dan ga je een geweldige 4x4 Sneeuw Experience Trektocht door de ongerepte natuur van Noord-Värmland ervaren, waarbij genieten op nummer 1 staat. Je gaat in een enerverende week kennis maken met je 4x4. In een 5-daagse tocht ga je een prachtig stukje natuur van Zweden zien. Prachtige meren en eilanden met unieke uitzichten en hoe maak ik nu een kampvuurtje? Wij vertellen je niet alleen hoe je dat kan doen, maar laten het je vooral ook zelf doen. Misschien kom je wel een eland of visarend of vele andere diersoorten tegen, het kan zomaar in deze week.
Wat ga je doen in deze 5 dagen ?
Je verplaatst je met je eigen 4x4. Je persoonlijke spullen kun je zelf meenemen. Je overnacht elke nacht bij ons op Vikinggård Cottages. En je rijdt dagelijks een andere route met deze 4x4 sneeuw experience. De totale afstand die je aflegt deze week is ca. 1000 km. De gemiddelde afstand per dag is ca. 200 km. De afstanden zijn puur afhankelijk van de weersomstandigheden op het moment van deze 4x4 sneeuw experience.
Wat kunnen wij verzorgen voor je?
  • 6 x overnachting op Vikinggård Cottages (aantal nachten is uiteraard aan te passen)
  • 5 x ontbijt
  • 5 x lunch in het veld
  • 1 x afsluitende gezamenlijke BBQ op Vikinggård Cottages
  • Oriënteren en navigeren met gps
  • Volop genieten van de Zweedse winter natuur!
bottom of page