top of page
RGB__COTTAGES_OrangeOnBlack1920x1080.png

Omgeving 

De natuur rondom Vikinggård Cottages in het Zweedse Finnskogen. 

Finnskogen (Woud van de Finnen) is een gebied in Zweden en Noorwegen, gelegen in resp. de provincies Innlandet en Värmland, zo genoemd vanwege de immigratie van Finnen in de 17e eeuw, de zgn. Skogfinner/Bosfinnen. 

Vikinggård Cottages is gelegen aan de zonzijde van Klarelvdalen, circa 400 meter van Strängsforsen in Klarälven, waar je onder andere kunt sportvissen.

Het gebied heeft in alle richtingen honderden kilometers bossen, meren, rivieren en beken. Omdat het gebied zo groot is, zijn de vele open boswegen en paden niet druk. Dat biedt heel bijzondere mogelijkheden voor natuurbelevenissen, aangepast aan je eigen voorkeur. 

Ongeacht het seizoen of het weer, er zijn altijd natuurervaringen die je hier kunt beleven. Naast genieten van de rust, kun je ook naar eigen inzicht een verscheidenheid aan activiteiten ondernemen. Zoals wandelen / hiken, fietsen / mountainbiken, kajakken, sportvissen, zwemmen, bessen of paddenstoelen plukken, wildlife-/elanden- en bevertochten maken, vogels spotten en meer. Misschien heb je het geluk om een witte eland te spotten, zeer zeldzaam in heel Europa en alleen in dit gebied te vinden. In het winterseizoen kun je hier o.a. skieën, langlaufen, sleeën met huskies, snowscooteren, op pad met onze 4x4 winter experience, wandelen. 

download (1).jpg
download (2).jpg

WINTER

De winter bij Vikinggård Cottages nodigt je uit voor een unieke natuurbelevenis: langlaufen in de natuur. Er zijn geprepareerde paden in de nabije omgeving. Ook is er volop gelegenheid om te skieën. Je kunt naar Branäs, zo'n 30 km verderop, en naar Trysil of Sälen op een afstand van 65 km over goede winterwegen. Ook hier zijn geprepareerde langlauf loipes. Langlaufgebied Långberget op ca. 30 km. Op Vikinggård Cottages zelf is volop ruimte voor zowel kinderen als volwassenen om in de sneeuw te spelen en waar je kunt genieten van winterzon en het winterweer. Veel boswegen worden in de winter vrijgemaakt, zodat je altijd een plek kunt vinden om je auto te parkeren en buiten de gebaande paden te langlaufen. 

Op de vele meren rondom Vikinggård Cottages is het ideaal om te gaan ijsvissen; in het voorjaar wordt in de rivier Klarälven de grote forel gevangen. 

VOORJAAR

In april/mei is de sneeuw en het ijs gesmolten en alles begint te ontluiken uit de winterslaap. In de rivier Klarälven (op 400 m afstand) worden grote forellen weer actief en gaan ze op zoek naar iets te eten. De ideale tijd om ze proberen te vangen. 

ZOMER

In de fantastische, vrije ongestoorde natuur in Finnskogen zijn, is een geweldige ervaring op zich. Je kunt echt naar de stilte 'luisteren'. Onthaast, kom tot rust. In de meren, rivieren en beken kunt je heerlijk afkoelen waar en wanneer je maar wilt. 

Finnskogen is groot en de vele grindboswegen zijn open voor verkeer. Je kunt vanaf Vikinggård Cottages wandelen, fietsen of je kunt de auto of motor nemen. Je kunt een hele dag weg zijn zonder andere mensen tegen te komen. We helpen  je natuurlijk graag met het organiseren van tripjes en uitstapjes en transport van en naar de eindpunten. Overal zijn goede pauzeplaatsen waar je kunt genieten van de natuur en de rust. 

HERFST

Er is een prachtig kleurenspel van de natuur in de kristalheldere lucht en de bossen zijn rijk aan bosbessen, frambozen en veenbessen en in de hoogten bergbraambessen. Seizoen: augustus / september. Het is toegestaan om zowel bessen als paddenstoelen te plukken. En de ideale tijd om een 'catch of the day' binnen te hengelen. 

bottom of page