top of page
RGB__COTTAGES_OrangeOnBlack1920x1080.png

Zomer-activiteiten

Sportvissen
Sportvissen
vis.jpg
vliegvissen.jpg
vis1.jpg

Strängsforsen in de rivier de Klarälven is de enige stroomversnelling in de Klarälven die niet is ontwikkeld met een energiecentrale en biedt unieke vangstmogelijkheden zoals forel, vlagzalm en zalm. Strängsforsen en de rivier Klarälven hier in het noorden zijn hersteld na de ingrepen als gevolg van de houtflotatie in de vorige eeuw. Kleine stroompjes en baaien zijn heropend waar jonge en kleine vissen kunnen overleven. Grote en kleinere stenen zijn in de rivier geplaatst om het biotoop voor de vissen te verbeteren. Het effect hiervan is al te zien doordat er veel meer jonge vissen in de rivier ver boven Strängsforsen zitten.

Strängsforsen zelf is een stroomversnelling met een sterke stroming en hierin waden is mogelijk maar nog steeds gevaarlijk. Daarom wordt vliegvissen met een vlieglijn meestal vanaf het land gedaan en kan het op sommige plaatsen moeilijk zijn door de bomen en struiken op de achtergrond. Daarom wordt vliegvissen vaak gedaan met werpapparatuur en werpnoppen, met de werphengel zelf helemaal aan het einde van de lijn en twee of drie vliegen die in de werpstift hangen.
Hierdoor kan zeer nauwkeurig achter rotsen worden gevist en kan men vanaf één kant grote delen van de rivierbreedte bereiken.
Op de meeste plaatsen in Strängsforsen zelf is de rivier niet erg diep, ca. 1 meter, maar met veel diepere gaten. Dit maakt het vissen met zinkende wobblers, lepels en spinners moeilijk. Maar aan de andere kant zijn float-wobblers erg handig - met goede werpuitrusting krijg je hiermee relatief lange worpen, zelfs als het gewicht laag is.
Overdag zijn de vissen voornamelijk in het midden van de rivier of van het meer, maar 's avonds en 's nachts trekken de vissen richting de oever om daar voedsel te zoeken. Dan kun je met een vliegvisuitrusting langs de oever gaan - je hebt de lange worpen niet nodig.
Maar vergeet niet je schepnet mee te nemen, want in Strängsforsen kun je grote vissen verwachten.

Ten noorden en zuiden van de Strängsforsen stroomt de rivier Klarälven rustig en is op sommige plaatsen diep. Hier kun je dus vissen met allerlei werpapparatuur en vliegapparatuur en zonder problemen waden waar de diepte het toelaat. In de rustigere delen van de Klarälven kun je ook witvis en snoek vangen. Op veel plaatsen zijn er wegen naar de rivier waar je ook de auto kunt parkeren. Het gebied is zo groot dat er geen drukte is met vissers, je zult altijd wel een plek vinden waar je alleen kunt zijn.
Voorjaarsvissen in Strängsforsen kan erg spannend zijn. Als de zon in april sterker wordt, komen de insecten op de bodem van de rivier tot leven en hebben de grote forellen behoefte aan voedsel. Dan worden er veel grote vissen gevangen.

De visserij in Strängsforsen en Klarälven en het omliggende gebied is particulier bezit, maar wordt beheerd door twee zogenaamde beschermde visserijgebieden - in het noorden van Norra Finnskoga Fisheries Conservation Area en in het zuiden van Sysslebäck's Fisheries Conservation Area. Het is niet gelukt om voor deze twee gebieden een gezamenlijke visvergunning te krijgen, maar elk gebied is groot genoeg om gedurende enkele weken te vissen. 
Er zijn nog zeker ca. 80 andere visplekken waar je met de auto redelijk dichtbij kunt komen. De meeste van deze visplekken bevinden zich in de wildernis.
Er zijn ook enkele "Put and Take"-meren met regenboogforel. Voor deze meren zijn speciale visvergunningen verkrijgbaar.
Visvergunningen zijn op verschillende locaties in de omgeving te verkrijgen.
Je moet alleen wel je eigen visuitrusting meenemen.
Mocht je na een heerlijke dag gevist te hebben zin hebben om je vangst op te eten? Wij hebben een BBQ staan waar je je vers gevangen vis kan bbq'en en je vers gevangen "catch of the day" kan opeten met een drankje bij, in je cottage of bij de "fire pit".
Kajakken
Kajakken / Raften
kajak.jpg
kajak1.jpg
raft.jpg
De rivier Klarälven (400m bij ons vandaan) stroomt door de hele provincie Värmland, van noord naar zuid. Met de Strängsforsen (ook 400m bij ons vandaan), een stroomversnelling die niet heel erg wild is. De Klarälven met zijn grote meanderbochten vormt een belangrijk deel van het landschap. Het water stroomt kalm door het wisselende landschap met steile dalwanden en vlakker cultuurlandschap en is geschikt voor het hele gezin of voor degenen die geen grote risico's willen lopen. 
Er zijn de eerste 100 kilometer geen dammen en de meren. Er zijn diverse rivier- en merensystemen waar je kajak-trips kunt maken. 
Voor het raften zijn er bedrijven in de omgeving die voor groepen de verhuur en de begeleiding regelen. 
Voor het kajakken hebben wij vier 1-persoons kajaks met toebehoren, deze kun je bij ons huren voor één of meerdere dagen. Je kunt en mag natuurlijk ook je eigen kajak meenemen en gebruiken. Ook bieden we een kajak-dagactiviteit aan, waarbij we je brengen en halen en de lunch verzorgen. 
Wil je meerdere dagen kajakken, dan kunnen wij je een mooi arrangement aanbieden (zie kopje Arrangementen).
Dan ga je een geweldige Kajak Survival Trektocht door de ongerepte natuur van Noord-Värmland ervaren, waarbij genieten op nummer 1 staat. Je gaat in een enerverende week kennis maken met het kajakken en survival. In een 5-daagse tocht ga je een prachtig stukje natuur van Zweden zien. Prachtige meren en eilanden met unieke uitzichten. Tijdens deze tocht door de prachtige natuur leren we je de basics over survival en het verplaatsen per kajak. Hoe maak ik een slaapplek in de buitenlucht? En hoe maak ik een kampvuurtje? Wij vertellen je niet alleen hoe je dat kan doen, maar laten het je vooral ook zelf doen. Misschien kom je wel een eland of visarend en vele soorten watervogels tegen, het kan zomaar in deze week.
Wat ga je doen in deze 5 dagen?
Je verplaatst je per kajak en soms te voet. Je rugzak kan in de kajak droog worden opgeborgen, dus die zal je niet vaak hoeven dragen. Je overnacht buiten in de natuur onder een tarp, in een hammock met muggengaas. Je komt geen bevoorradingspunt tegen, dus dien je je persoonlijke benodigdheden zelf mee te nemen. De totale afstand die we afleggen deze week is ca. 125 km. De gemiddelde afstand per dag is 25 km. 
Wat kunnen wij verzorgen voor je?
 • 1 x overnachting op Vikinggård Cottages bij aankomst (aantal nachten is uiteraard aan te passen)
 • 1 x overnachting op Vikinggård Cottages bij terugkomst (aantal nachten is uiteraard aan te passen)
 • Kajak met toebehoren
 • Vervoer van kajak van en naar start - eindpunt
 • 4 x ontbijt in het veld
 • 5 x lunch in het veld
 • 4 x Outdoor Cooking
 • 1 x afsluitende gezamenlijke BBQ op Vikinggård Cottages
 • Oriënteren en navigeren met gps
 • Bivakdiscipline
 • Shelter & vuur maken
 • Volop genieten van de Zweedse natuur!
 • Uiteraard kun en mag je bovenstaande ook zelf regelen
Mountainbiken
Mountainbiken
images (3).jpg
images (2).jpg
images (4).jpg
Noord-Värmland met onder andere de rivier Klarälven (400m bij ons vandaan) stroomt door de hele provincie Värmland, van noord naar zuid. Met de Strängsforsen tevens 400m bij ons vandaan, een stroomversnelling die niet heel erg wild is. De Klarälven met zijn grote meanderbochten vormt een belangrijk deel van het landschap. Het water stroomt kalm door het wisselende landschap met steile dalwanden en vlakker cultuurlandschap en is geschikt voor het hele gezin. Noord-Värmland is bij uitstek een mooie omgeving om te mountainbiken. Ideaal voor jezelf / groep / gezin, je kunt vanaf onze locatie ook naar de hogere bergen van Noorwegen biken. 
Voor het mountainbiken kun je het beste je eigen mountainbike meenemen; mocht je geen eigen mountainbike hebben, dan zijn er bedrijven in de omgeving die mountainbikes met toebehoren verhuren. 
Je kunt dagelijks vanuit onze locatie vertrekken en er heerlijk op uit trekken en genieten van de mooie omgeving. 
Wil je meerdere dagen mountainbiken, dan kunnen wij je een mooi arrangement aanbieden (zie kopje Arrangementen).
Dan ga je een geweldige Mountainbike Survival Trektocht door de ongerepte natuur van Noord-Värmland ervaren, waarbij genieten op nummer 1 staat. Je gaat in een enerverende week kennis maken met het mountainbiken en survival. In een 5-daagse tocht ga je een prachtig stukje natuur van Zweden zien. Prachtige meren en eilanden met unieke uitzichten. Tijdens deze tocht door de prachtige natuur leren we je de basics over survival. Hoe maak ik een slaapplek in de buitenlucht? En hoe maak ik nu een kampvuurtje? Wij vertellen je niet alleen hoe je dat kan doen, maar laten het je vooral ook zelf doen. Misschien kom je wel een eland of visarend en vele soorten andere diersoorten tegen, het kan zomaar in deze week.
Wat ga je doen in deze 5 dagen ?
Je verplaatst je per mountainbike. Je rugzak met persoonlijke spullen kun je zelf meenemen. Je overnacht buiten in de natuur onder een tarp, in een hammock met muggengaas. Je komt geen bevoorradingspunt tegen, dus dien je je persoonlijke benodigdheden zelf mee te nemen. De totale afstand die we afleggen deze week is ca. 350 km. De gemiddelde afstand per dag is 70 km. 
Wat kunnen wij verzorgen voor je?
 • 1 x overnachting op Vikinggård Cottages bij aankomst (aantal nachten is uiteraard aan te passen)
 • 1 x overnachting op Vikinggård Cottages bij terugkomst (aantal nachten is uiteraard aan te passen)
 • 4 x ontbijt in het veld
 • 5 x lunch in het veld
 • 4 x Outdoor Cooking
 • 1 x afsluitende gezamenlijke BBQ op Vikinggård Cottages
 • Oriënteren en navigeren met gps
 • Bivakdiscipline
 • Shelter & vuur maken
 • Volop genieten van de Zweedse natuur!
 • Uiteraard kun en mag je bovenstaande ook zelf regelen.
Hiken / wandelen
Hiken / Wandelen
images (5).jpg
images (7).jpg
images (6).jpg
Noord-Värmland met onder andere de rivier Klarälven (400m bij ons vandaan) stroomt door de hele provincie Värmland, van noord naar zuid. Strängsforsen is 400m bij ons vandaan en is een stroomversnelling die niet erg wild is. De Klarälven met zijn grote meanderbochten vormt een belangrijk deel van het landschap. Het water stroomt kalm door het wisselende landschap met steile dalwanden en vlakker cultuurlandschap en is geschikt voor het hele gezin. Noord-Värmland is bij uitstek een mooie omgeving om te hiken en te wandelen. Ideaal voor jezelf / groep / gezin, je kunt vanaf onze locatie ook op de hogere bergen van Noorwegen hiken of wandelen. 
Je kunt dagelijks vanuit onze locatie vertrekken en er heerlijk op uit gaan en genieten van de mooie omgeving. 
Wil je meerdere dagen hiken / wandelen, dan kunnen wij je een mooi arrangement aanbieden (zie kopje Arrangementen).
Dan ga je een geweldige Hike Survival Trektocht door de ongerepte natuur van Noord-Värmland ervaren, waarbij genieten op nummer 1 staat. Je gaat in een enerverende week kennis maken met het hiken en survival. In een 5-daagse tocht ga je een prachtig stukje natuur van Zweden zien. Prachtige meren en eilanden met unieke uitzichten. Tijdens deze tocht door de prachtige natuur leren we je de basics over survival. Hoe maak ik een slaapplek in de buitenlucht? En hoe maak ik een kampvuurtje? Wij vertellen je niet alleen hoe je dat kan doen, maar laten het je vooral ook zelf doen. Misschien kom je wel een eland of visarend en vele soorten andere diersoorten tegen, het kan zomaar in deze week.
Wat ga je doen in deze 5 dagen ?
Je verplaatst je te voet. Je rugzak met persoonlijke spullen kun je zelf meenemen. Je overnacht buiten in de natuur onder een tarp, in een hammock met muggengaas. Je komt geen bevoorradingspunt tegen dus dien je je persoonlijke benodigdheden zelf mee te nemen. De totale afstand die we afleggen deze week is ca. 75 km. De gemiddelde afstand per dag is ca. 15 km. 
Wat kunnen wij verzorgen voor je?
 • 1 x overnachting op Vikinggård Cottages bij aankomst (aantal nachten is uiteraard aan te passen)
 • 1 x overnachting op Vikinggård Cottages bij terugkomst (aantal nachten is uiteraard aan te passen)
 • 4 x ontbijt in het veld
 • 5 x lunch in het veld
 • 4 x Outdoor Cooking
 • 1 x afsluitende gezamenlijke BBQ op Vikinggård Cottages
 • Oriënteren en navigeren met gps
 • Bivakdiscipline
 • Shelter & vuur maken
 • Volop genieten van de Zweedse natuur!
 • Uiteraard kun en mag je bovenstaande ook zelf regelen.
Motorrijden
Motor rijden
images (8).jpg
images (10).jpg
images (9).jpg
Noord-Värmland met onder andere de rivier Klarälven (400m bij ons vandaan) stroomt door de hele provincie Värmland, van noord naar zuid. De Strängsforsen is 400m bij ons vandaan en is een stroomversnelling die niet erg wild is. De Klarälven met zijn grote meanderbochten vormt een belangrijk deel van het landschap. Het water stroomt kalm door het wisselende landschap met steile dalwanden en vlakker cultuurlandschap en is geschikt voor het hele gezin. Noord-Värmland is bij uitstek een mooie omgeving om motor te rijden. Ideaal voor jezelf / groep / gezin, je kunt vanaf onze locatie ook naar de hogere bergen van Noorwegen rijden. 
Je kunt dagelijks vanuit onze locatie vertrekken en er heerlijk op uit gaan en genieten van de mooie omgeving. 
Wil je meerdere dagen motorrijden, dan kunnen wij je een mooi arrangement aanbieden (zie kopje Arrangementen).
Dan ga je een geweldige Motor Survival Trektocht door de ongerepte natuur van Noord-Värmland ervaren, waarbij genieten op nummer 1 staat. Je gaat in een enerverende week kennis maken met het motorrijden en survival. In een 5-daagse tocht ga je een prachtig stukje natuur van Zweden zien. Prachtige meren en eilanden met unieke uitzichten. Tijdens deze tocht door de prachtige natuur leren we je de basics over survival. Hoe maak ik een slaapplek in de buitenlucht? En hoe maak ik een kampvuurtje? Wij vertellen je niet alleen hoe je dat kan doen, maar laten het je vooral ook zelf doen. Misschien kom je wel een eland of visarend en vele andere diersoorten tegen, het kan zomaar in deze week.
Wat ga je doen in deze 5 dagen ?
Je verplaatst je per motor. Je rugzak met persoonlijke spullen kun je zelf meenemen. Je overnacht buiten in de natuur onder een tarp, in een hammock met muggengaas. Je komt geen bevoorradingspunt tegen, dus dien je je persoonlijke benodigdheden zelf mee te nemen. De totale afstand die we afleggen deze week is ca. 1500 km. De gemiddelde afstand per dag is ca. 300 km. 
Wat kunnen wij verzorgen voor je?
 • 1 x overnachting op Vikinggård Cottages bij aankomst (aantal nachten is uiteraard aan te passen)
 • 1 x overnachting op Vikinggård Cottages bij terugkomst (aantal nachten is uiteraard aan te passen)
 • 4 x ontbijt in het veld
 • 5 x lunch in het veld
 • 4 x Outdoor Cooking
 • 1 x afsluitende gezamenlijke BBQ op Vikinggård Cottages
 • Oriënteren en navigeren met gps
 • Bivakdiscipline
 • Shelter & vuur maken
 • Volop genieten van de Zweedse natuur!
 • Uiteraard kun en mag je bovenstaande ook zelf regelen.
4x4
4x4
download (1).jpeg
download.jpeg
images (8).jpeg
Noord-Värmland met onder andere de rivier Klarälven (400m bij ons vandaan) stroomt door de hele provincie Värmland, van noord naar zuid. De Strängsforsen is 400m bij ons vandaan, een stroomversnelling die niet heel erg wild is. De Klarälven met zijn grote meanderbochten vormt een belangrijk deel van het landschap. Het water stroomt kalm door het wisselende landschap met steile dalwanden en vlakker cultuurlandschap en is geschikt voor het hele gezin. Noord-Värmland is bij uitstek een mooie omgeving om 4x4 te rijden. Ideaal voor jezelf / groep / gezin, je kunt vanaf onze locatie ook naar de hogere bergen van Noorwegen rijden.
 
In de nabije toekomst hopen we op ons terrein een off-road terreintje maken, waarin rockclimbing, steile opgang en afdaling zitten, dwars door kleine riviertjes, waar je zal moeten lieren, enz. Dit gaat gebeuren in ons eigen bos, de track zal ongeveer 2 km lang worden. Tegen een vergoeding mag je dan met 1 of meerdere voertuigen gebruik maken van ons terrein.
Je kunt dagelijks vanuit onze locatie vertrekken en er heerlijk op uit gaan en genieten van de mooie omgeving. 
Wil je meerdere dagen 4x4 rijden, dan kunnen wij je een mooi arrangement aanbieden (zie kopje Arrangementen).
Dan ga je een geweldige 4x4 Survival Trektocht door de ongerepte natuur van Noord-Värmland ervaren, waarbij genieten op nummer 1 staat. Je gaat in een enerverende week kennis maken met het 4x4 rijden en survival. In een 5-daagse tocht ga je een prachtig stukje natuur van Zweden zien. Prachtige meren en eilanden met unieke uitzichten. Tijdens deze tocht door de prachtige natuur leren we je de basics over survival. Hoe maak ik een slaapplek in de buitenlucht? En hoe maak ik nu een kampvuurtje? Wij vertellen je niet alleen hoe je dat kan doen, maar laten het je vooral ook zelf doen. Misschien kom je wel een eland of visarend of vele andere diersoorten tegen, het kan zomaar in deze week.
Wat ga je doen in deze 5 dagen ?
Je verplaatst je per 4x4. Je persoonlijke spullen kun je zelf meenemen. Je overnacht buiten in de natuur onder een tarp, in een hammock met muggengaas, je eigen daktent of je eigen andere slaapmiddel. Je komt geen bevoorradingspunt tegen, dus dien je je persoonlijke benodigdheden zelf mee te nemen. De totale afstand die we afleggen deze week is ca. 1000 km. De gemiddelde afstand per dag is ca. 200 km. 
Wat kunnen wij verzorgen voor je?
 • 1 x overnachting op Vikinggård Cottages bij aankomst (aantal nachten is uiteraard aan te passen)
 • 1 x overnachting op Vikinggård Cottages bij terugkomst (aantal nachten is uiteraard aan te passen)
 • 4 x ontbijt in het veld
 • 5 x lunch in het veld
 • 4 x Outdoor Cooking
 • 1 x afsluitende gezamenlijke BBQ op Vikinggård Cottages
 • Oriënteren en navigeren met gps
 • Bivakdiscipline
 • Shelter & vuur maken
 • Volop genieten van de Zweedse natuur!
 • Uiteraard kun en mag je bovenstaande ook zelf regelen.
bottom of page