top of page

Exclusieve Wildlife- / eland safari

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak een VIP-tocht door de mooiste bossen van Noord Värmland op zoek naar onder andere "de koning van het woud"!

 

  • Vind je het niets om in een hele stoet voor veel geld over de gebaande paden te worden geleid?

  • Ben je op zoek naar een authentieke belevenis, in plaats van een standaard rondritje?

  • Zijn de bospaden te ruig om er met je eigen auto overheen te stuiteren?

  • Wil je de koning van het woud ontmoeten, maar weet je de hotspots niet?


Boek dan nu een exclusieve Wildlife Safari bij ons! Laat je meenemen op een zoektocht naar de mooiste plekjes met de meeste dieren, geheel en alleen met je eigen gezin / partner, en beleef je vakantie zoals het hoort.

“Tegen de schemering rijden we weer een ander bospaadje in. Net op het moment dat verteld wordt dat dit het gebied is waar we witte elanden tegen kunnen komen, gebeurt het: een wit mannetje met een supergroot gewei staat pal naast het pad de blaadjes van een berkenboom te trekken! Wat zijn die beesten groot!”


Iedereen kent de verhalen: mensen die al jaren naar Zweden op vakantie zijn geweest, maar nog nooit een eland in het wild hebben gespot. Dat is natuurlijk niet de Scandinavië-vakantie die je verwacht had… Natuurlijk kan je geluk hebben en iets tegenkomen terwijl je op de hoofdweg rijdt op weg naar een bezienswaardigheid, maar die èchte plekjes in het bos zijn niet zo één, twee, drie te vinden voor de gemiddelde toerist…
 

“Tijdens de rondrit hebben we wel negen elanden gezien. Maar de ontmoeting met die witte eland met haar jong was toch wel de kers op de taart.”


Volgens ons hoort een wildlife safari precies te zijn wat de term belooft: een échte safari. Dus niet met zeven auto’s achter een busje aan hobbelen, terwijl je zachtjes gestoord wordt van de harde housemuziek die uit de auto van je voorganger komt bonken. Maar gewoon alleen met je eigen groep / gezin / partner in een 4x4 terreinauto meegenomen worden naar de moeilijk bereikbare plekken in het bos met de mooiste uitzichten.


Een échte safari is niet alleen simpelweg rondrijden en naar buiten kijken. Informatie krijgen over de dieren die je tegenkomt, vragen beantwoord krijgen en handige tips ontvangen om deze kennis te kunnen gebruiken tijdens de rest van je vakantie hoort daar ook bij. En dat op een manier die elke gast aanspreekt en begrijpt, zodat er niemand tolk hoeft te spelen en iedereen dus maximaal kan genieten van de trip. Precies dát is een hele grote meerwaarde ten opzichte van een standaard ‘colonnerondje’…


Ga mee op zoek naar de elanden, herten, reeën, vossen, kraanvogels, wolven, dassen, linxen, veelvraten, bevers, wilde zwijnen en ander wild dat in de bossen van onze regio woont. Met een beetje geluk kom je de meest zeldzame verschijning der verschijningen van Scandinavië tegen: de witte eland! Deze volledig witte (maar geen albino!) eland komt maar op een paar plaatsen voor in heel Scandinavië.
 

“Na een mooie avond waar we veel gezien hadden reden we weer terug naar Sysslebäck. En op nog geen 100 meter voor het eind staan er ineens midden op de parkeerplaats bij een gebouw twee mega-grote elanden met enorme geweien. Wie had dat verwacht, zo midden tussen de huizen?”


Onderweg krijg je in het Nederlands informatie over de leefgewoonten van de bosbewoners en leer je meer over alle eigenaardigheden van die magistrale elanden… Hier en daar stappen we uit om op een kleine wandeling sporen te vinden en om te kijken wat er zoal gegeten is. Er zijn meer dan genoeg gelegenheden om foto’s te maken van de omgeving, de spectaculaire Värmlandse zonsondergangen.


De tochten worden voornamelijk ’s avonds gehouden. Op speciaal verzoek kan een safari ook in de ochtend plaatsvinden. Houd er dan wel rekening mee dat dit érg vroeg is, omdat het hier in de zomer al zeer vroeg licht wordt. De tijden zijn afhankelijk van het licht en de weersomstandigheden en worden afgesproken tijdens de boeking. 

“Op de wei staat een moeder met twee kalfjes. Zachtjes stoppen we en nemen een hoop foto’s vanuit de auto. Omdat de moeder zich niet bedreigd voelde, konden we heel voorzichtig uit de auto stappen. De moeder keek ons even argwanend aan, maar toen ze merkte dat we rustig bij de auto bleven, ging ze gewoon verder met grazen. Wat een beleving… “

Als je de keuze maakt om het maximale uit je vakantie te halen, past onze safari daar perfect bij!

 

“Door alle verhalen en belevenissen op de safari was onze dochter helemaal enthousiast om een spreekbeurt over elanden op school te houden. En wat heeft ze een mooi cijfer gekregen van de enthousiaste juf!”


Een tocht duurt tussen de 5 tot 6 uur. We vertrekken vanaf Vikinggård Cottages in Höljes, maar een andere plaats is in overleg mogelijk. We hebben in de auto plaats voor maximaal 6 personen. Er is slechts één boeking per trip, dus je bent altijd alleen met je eigen gezelschap. De kosten bedragen SEK 3.400 (ong. 295 Euro) per safari. Gezien de aard van deze activiteit, adviseren wij een minimum leeftijd van 10 jaar. Natuurlijk is er geen garantie dat we elanden gaan zien, maar tot nu toe is nog geen enkele gast bij ons teleurgesteld…


Mocht je willen boeken of meer informatie willen, kan je mailen of bellen via  +31 611306861 of +46 722214005. Vanwege de berijdbaarheid van de bospaden en de activiteit van de elanden, is de safari alleen beschikbaar in juni, juli en augustus.

bottom of page