Bijl en Boog middag

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Beleef een gezellige en leerzame middag voor het hele gezin vol met buitenactiviteiten!

  • Heeft je accommodatie geen activiteiten te bieden voor het hele gezin?
  • Wil je niet wéér een flinke tijd in de auto zitten om iets te doen in je vakantie?

  • Word je zelf én worden je kinderen enthousiast van avontuurlijke activiteiten?

Boek dan nú een Bijl en Boog middag!


Tijdens deze middag maak je kennis met verschillende leuke buitenactiviteiten, zoals het leren schieten met een ouderwetse houten boog, het gooien van een tomahawk/werpbijl, vuur maken met primitieve middelen, je eigen brood of je eigen pannenkoeken bakken bij een houtvuur en spoorzoeken naar elanden en ander wild.
 

“We dachten dat onze zoon van vijf moeite zou hebben omdat hij normaliter erg snel afgeleid is, maar de middag verliep geweldig! De instructeur wist zijn aandacht goed vast te houden en ze kregen samen zelfs nog een paar mooie pijlen in het doel!”

Op ons eigen terrein word je verwelkomd en uitgenodigd deel te nemen aan een aantal activiteiten die je niet zomaar in de stad zal tegenkomen…

Waan je een échte jager van vroeger: leer om te gaan met een ouderwetse pijl en boog! Onder professionele begeleiding krijg je op een ontspannen en veilige manier instructie in de vaardigheden en geheimen van de handboogsport. Door de verschillende sterktes bogen kunnen we iedereen helpen; van groot tot klein en van sterk tot zwak om te genieten van de kick van het boogschieten! We hebben zelfs twee speciale jachtbogen klaarliggen waarmee de kleinste kids overweg kunnen!


Speel nét zoals de houthakkers: ga zoals de houthakkers van vroeger een wedstrijdje aan in het bijlgooien! Leer om op een veilige manier je bijl in een houten doel te ‘plakken’. Het geluid van de bijl die het hout raakt is onvergetelijk… We hebben verschillende groottes en zwaartes bijlen, dus iedereen kan leren hoe het voelt om te gooien als een stoere houthakker!


Ga op zoek naar elanden en vossen: maak een korte wandeling rond het terrein om op zoek te gaan naar sporen van de koning van het bos en zijn onderdanen! Leer voetsporen te herkennen, weet wat de dieren eten (en weer uitpoepen…) en leer wat voor geluid ze maken. Wie weet wat we tegenkomen als de sporen vers genoeg zijn…

Maak je eigen houtvuur: ga met een vuurstick en wat mos aan de gang om je eigen vuurtje te maken! Bouw een paar vlammetjes op tot een mooi kampvuur, waar we later ons eten op gaan klaarmaken…

Kneed je eigen deeg en maak je eigen broodje, of bak je eigen pannenkoek: Deze kan je dan lekker oppeuzelen bij de rest van je zelfgemaakte maaltijd… En wat denk je van popcorn maken boven het vuur als toetje?

Grill je eigen vlees: ter afsluiting van de middag eten we een lekkere zelf gegrilde hamburger of zelf gegrild worstje samen met je eigen gebakken broodje, dit natuurlijk vergezeld van wat lekkere salades.

Daarnaast zijn er nog wat andere dingen te doen die we lekker geheim houden. Maar we weten zeker dat je lekker moe zult zijn aan het eind van de middag…


Praktische informatie:

  • ​ Ons activiteitenterrein ligt ongeveer 21 kilometer ten noorden van Sysslebäck. Op het           privéterrein zijn alle voorzieningen aanwezig, van toilet en water tot een koelkast om     eventueel zelf meegenomen waar te stallen en te bereiden. Verder is al het benodigde materiaal voor alle activiteiten aanwezig.
  • Frisdrank en het grillen is inbegrepen in de prijs. Tijdens de activiteiten is géén alcohol toegestaan, tijdens het eten natuurlijk wel.
  • De maximale groepsgrootte is 10 personen. Slechts één groep per middag, waardoor jouw groep / gezin de maximale aandacht krijgt die je verwacht tijdens jouw vakantie.
  • De begeleiding is volledig in het Nederlands. Ook wordt er indien gevraagd Engels of Duits gesproken, dus alles gebeurt op een veilige en voor iedereen begrijpelijke manier.

  • In geval van slecht weer is beschutting aanwezig. Natuurlijk kunnen niet alle activiteiten overdekt worden, dus breng eventueel regenkleding of een verschoontje mee.

  • De activiteiten duren van 13.00 tot ongeveer 17.30.

  • De prijs is SEK 2.895,- (ong. 285 Euro) voor gezinnen of groepen tot en met vijf personen. Voor extra personen geldt een toeslag van SEK 450,- (ong. 45 Euro) per persoon. Geef tijdens de boeking aan met hoeveel personen je komt, en of er bijzondere wensen zijn met betrekking tot eten of drinken, zodat we daar zo goed mogelijk rekening mee kunnen houden. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een hamburger of iets meer luxe vlees, of de mogelijkheden bespreken met betrekking tot vis of een vegetarisch dieet.


Mocht je willen boeken of meer informatie willen, kan je mailen of bellen via +31 (0)6 11306861